Ελ

En

Ελένη Πέτα, Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση, στον ιστορικό χώρο της Βίλας Σικελιανού στο Ξυλόκαστρο. Η βραδιά αυτή, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορινθία 2024 υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, προσέφερε ένα πολιτιστικό γεγονός εξαιρετικής σημασίας.

 

Η Ελένη Πέτα, με την καταξιωμένη φωνή της, ερμήνευσε τη μελοποιημένη ποίηση με ακρίβεια και σεβασμό προς το πρωτότυπο υλικό, προσφέροντας μια ερμηνεία που πληρούσε τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει το Φεστιβάλ. Η Ορχήστρα Δωματίου Opus, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία ενός ακουστικού αποτελέσματος που τιμούσε την ποιότητα και την παράδοση της κλασικής μουσικής.

Το κοινό, που παρακολούθησε με προσοχή και προσήλωση την εκδήλωση, είχε την ευκαιρία να βιώσει μια άρτια οργανωμένη βραδιά, στην οποία συνδυάστηκαν άψογα η μουσική, η ποίηση και η ιστορική αισθητική του χώρου. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε παράδειγμα για το πώς η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να συνδυαστούν με αυστηρότητα και υψηλή αισθητική, προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Φεστιβάλ Κορινθία να συνεχίσει την πορεία του ως ένας θεσμός με υψηλά καλλιτεχνικά κριτήρια, προβάλλοντας την Κορινθία ως έναν προορισμό πολιτισμού και τέχνης.

Προηγούμενο Η Τέχνη και η Ιστορία Ζωντανεύουν στην Κόρινθο: Επιτυχημένο Τριήμερο Πολιτιστικής Δημιουργίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας